1 лютого учасники проекту «Навігатор по Шувару» відвідали новий у HoReCa Center – торговий павільйон кондитерських та бакалійних виробів, який не так давно відкрився на фермерському ринку, познайомилися із артизанською пекарнею «Млин», а її засновниця Наталія Головацька провела для школярів майстер-консультацію з випікання якісного здорового хліба.
Артизанський хліб означає ремісничий, виготовлений руками пекарів з любов’ю, а також жорстко натуральний хліб. Натуральним його дозволяє робити технологія виготовлення на заквасках, Закваска — це суміш води та борошна, яка при кімнатній температурі набирає сили Якщо правильно замісити ці два інгредієнти, і вони почнуть бродити — з’явиться природній продукт. Щоби вивести таку закваску, потрібно сім днів. За цей час вона набирає силу і її можна використовувати у пекарській справі. Із закваскою потрібно поводитися обережно і доглядати, бо ж вона «як дитина — не може лишатися без нагляду». Таку закваску щодня розводять, дотримуючись необхідних пропорцій. Технологія, яку використовує ТМ «Млин», передбачає, що його виготовлення триває від 24 годин. Замісити, поставити у холодильник на 12-18 годин, аби пройшло природню ферментацію, і тільки потім — у піч.
Школярі не тільки почули і побачили технологію виготовлення хліба, але і могли посмакувати його різні сорти, які випікає «Млин».
Дякуємо організаторам і учасникам , до наступної зустрічі у березні!
Методист НМЦО В. Олійник